Ana içeriğe atla

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Mehtap Sezgin'in "Gelişim Psikolojisinde Temel Konular" başlıklı kitabı Nobel Yayınevinden çıkmıştır.

Özet: ‘Gelişim psikolojisinde temel konular’ kitabı insan gelişimini bir öykü ya da bir roman okuma keyfiyle gözden geçirmenizi sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. İnsan gelişimine ilgi duyan ve gelişimin temellerine ilişkin genel bir fikir sahibi olmak isteyen kişiler bu kitaptan yarar sağlayabilirler. Ayrıca, öğrenim hayatı içerisinde bulunan ve ‘Gelişim Psikolojisi’ dersini alan ya da almakta olan öğrenciler için de bu kitabın yararlı bir yardımcı kaynak olacağı düşünülmektedir. Bu kitap kapsamlı bir Gelişim Psikolojisi ders kitabı yerine geçemez ancak bu dersi alan öğrencilere rehberlik edebilir. Buradaki asıl amaç okuyucunun zihninde yaşam boyu insan gelişimine dair genel bir çerçevenin oluşmasına katkı sunmaktır. İnsan gelişimini kapsamlı bir şekilde özetleyen bu kitabı okuduktan sonra aşağıdaki sorulara kolaylıkla cevap verebileceksiniz.

Gelişim nedir, ne değildir ?

Gelişimin temel özellikleri nelerdir?

Döllenmiş bir yumurta hücresi yetişkin bir insana nasıl eviriliyor?

Gelişim nelerden etkileniyor?

İnsanlar yaş aldıkça nasıl bir değişim gösteriyorlar?

Daha fazlası için tıklayınız.