Ana içeriğe atla

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü olarak öğrencilerimizin hem akademik gelişimlerini hem de sosyal-duygusal gelişimlerini önemsiyoruz.  Her bir öğrencimizin sahip olduğu gizilgüçlerin ve yeteneklerin açığa çıkarılması, kullanılması ve geliştirilmesi için çalışıyoruz. Genel amacımız, öğrencilerimizi en yüksek potansiyellerine ulaştırmaktır. Bunun yanında, öğrencilerimize yaşamlarını ruhsal ve bedensel açıdan sağlıklı, sorumlu, yetkin, mutlu ve üretken vatandaşlar olarak başarılı bir şekilde sürdürülebilmeleri için gerekli akademik ve sosyal yeterlilikler kazandırmayı hedefliyoruz. Rehberlik ve psikolojik danışma eğitimi özelinde ise amacımız psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini bilimsel standartlara uygun olarak sunabilecek bilgi ve beceriye sahip psikolojik danışmanlar yetiştirmektir. Mezunlarımızın sahip oldukları nitelik ve yeterlilik ile yurt içi ve yurt dışında alanlarında tercih edilebilir birer psikolojik danışman olarak fark yaratmalarını hedefliyoruz.